•  
  •  
  •  
  •  

Przyjęcia weselne


POWITANIE PARY MŁODEJ :

CHLEB WESELNY

 MOLEKULARNY TOAST - CZYLI SZAMPAN W NIECODZIENNEJ ODSŁONIE
            

OBIAD
Zupa(prosimy o wybór jednej z propozycji):
  • krem borowikowy z kremową pianką, diablotka
  • krem pieczarkowy z grzankami
  • krem kalafiorowy z gorgonzolą i ziołową grzanką 
  • krem dyniowy z groszkiem ptysiowym
  • krem paprykowy z nadziewanym rogalem francuskim
  • krem brokułowy z paluchem oprószonym solą morską
  
Wybór mięs (2,5 porcje/os.; 5 rodzajów mięs do wyboru)
  • kotlet schabowy z kością
  • stek wieprzowy z karmelizowanymi warzywami
  • roladka ze szpinakiem i kremowym serkiem
  • roladka drobiowa z suszonymi pomidorami i mozarellą
  • roladka z pieczarkami i boczkiem w ziarnach słonecznika
  • indyk w sosie kurkowym
  • schab po sztygarsku 
  • łopatka faszerowana ziołami w sosie paprykowym,
  • zrazy wołowe z kapustą kiszoną i grzybami
  • szponder wołowy z cebulową konfiturą
  • królik w śmietanie
  • łosoś z masłem pistacjowym
  • łosoś z rukolowym pesto 

Dodatki mączne  (do wybory 2 rodzaje)
Surówki (do wyboru 4 rodzaje)
 
DODATKOWO DO OBIADU PÓŁMISKI MIĘS - serwowane przez kelnerów mięsa regionalne pochodzące z lokalnych hodowli.
Deser: (do wyboru jedna propozycja)
 Beza Pavlova z lodami
Lody waniliowe w sosie truskawkowym z bitą śmietaną
Panna cotta z sałatką owocową i gałką lodów
Egzotyczny deser z bitą śmietaną i lodami
 
ZIMNA PŁYTA (podawana na stołach)
  • wędliny własnego wyrobu: karczek pieczony, kiełbasa swojska, kabanosy, rolada z boczku, schab pieczony z morelą i śliwką
  • udka wędzone, paluszki drobiowe w cieście piwnym z dipem czosnkowym
  • capresse z bazylią
  • galaretki drobiowe
  • panga w sosie słodko-kwaśnym
  • sałatki - 3 rodzaje
  • bułeczki własnego wyrobu, drożdżowe zawijańce, pieczywo
  • owoce,
  • ciasta, ciasteczka (na stoły)
BUFET SZWEDZKI STANDARD
  • pasztet z figami, 
  • galantyna drobiowa z pistacjami
  • schab z zielonym pieprzem
  • pasztet z ziołową nutą
  • rolada szpinakowo-łososiowa
  • śledź na burakach w miodzie
  • łosoś wędzony na sałatce ziemniaczanej
  • jaja faszerowane
  • mięsny przekładaniec z grzybami i serem żółtym
  • oscypek smażony w chrupiącej panierce, sery
  • pierożki drożdżowe faszerowane, krążki cebulowe
  • chrupiące kawałeczki kurczaka w pikantnej panierce
  • sosy
  • sałatka owocowa w arbuzie
DANIA GORĄCE
Dania na gorąco I.- II.  (do wyboru od 1-16 dwa dania)
Dania na gorąco III.- IV.(do wyboru od 17-26 dwa dania) 
 
1.       Sztufada wołowa w sosie chrzanowym, makaron z bekonem i cebulą, 
2.       Schab leśny w sosie borowikowym, kluseczki marchewkowe
3.       Udko w sosie śliwkowo-winnym, knedel, kapusta czerwona z porem
4.       Łosoś w sosie szafranowym, risotto z zielonym groszkiem, bukiet sałat
5.       Dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim, łódeczki ziemniaczane
6.       Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym na wiejskiej zapiekance, kapusta młoda ze śmietaną
7.       Schab z farszem drobiowo-szpinakowym, rożek ziemniaczany, bukiet warzyw
8.       Kieszonka drobiowa w migdałach z pieczarkami i kremowym serkiem, frytki, bukiet sałat
9.       Stek w sosie pieprzowym, kopytka szpinakowe, sałatka z pomidorów i młodej cebuli
10.   Roladka ala szaszłyk z sosem serowym
11.   Żeberka z pieca na ostro, talarki ziemniaczane, sałatka z selera naciowego 
12.   Udko confit z suszoną żurawiną i masłem, puree z boczkiem, czerwona kapusta z imbirem
13.   Indyk w ziołowej kruszonce z karmelizowaną marchewką i limonkowym risotto
14.   Pierś w sosie szpinakowym z makaronem tagliatelle, sałatka paprykowa
15.   Pierogi szpinakowe z łososiem w sosie kaparowym
16.   Klasyczna lasagne z bukietem sałat
17.   Pierogowy mix (ruskie, z mięsem, z grzybami i kapustą) z barszczem czerwonym
18.   Tarta warzywna z serem i kurczakiem, barszcz czerwony
19.   Pikantne pakieciki kukurydziane z barszczem czerwonym
20.   Rogal drożdżowy z farszem ziołowo-warzywnym, barszcz czerwony
21.   Barszcz z sakiewką szpinakową z farszem mięsno-warzywnym,
22.   Krokiet moskiewski w sosie śmietanowo - grzybowym, barszcz
23.   Stroganoff
24.   Żur po staropolsku z mięsnymi kuleczkami
25.   Bigos
26.   Flaczki
 
NAPOJE ZIMNE: woda, soki oraz napoje gazowane w butelkach(0.2l)
KAWA, HERBATA – BEZ LIMITU !
 
Specjalne stawki dla najmłodszych:
 
Dzieci do 3 lat – gratis!
Dzieci w wieku od 3 do 7 lat – 70% ceny
***
W SWOJEJ OFERCIE MAMY RÓWNIEŻ SPRZEDAŻ HURTOWĄ ALKOHOLU. ZAPEWNIAMY DOGODNE WARUNKI ROZLICZENIA ORAZ MOŻLIWOŚĆ ZWROTU.
 
 
DODATKOWE PROPOZYCJE :
 
STÓŁ  WIEJSKI  

BUFET MORSKI 

FONTANNA CZEKOLADOWA 
 
SWEET SHOTS - BUFET DESERÓW  

OPEN BAR

PIWO Z BECZKI – ROLL BAR
 
FOTOBUDKA

POKAZ SZTUCZNYCH OGNI
 
NIEZBĘDNIK KOSMETYCZNY
 
 




          

 

 

 

 
 








 








                

  
 


 

       


            


           
            



            


            



 

Copyright © 2017 zajazdmogielica.pl Realizacja: Intellect